فعال سازی اینترنت 5g همراه اول
اینترنت 5g بیش از 5 سال است که در جهان استفاده میشود و از سال 1399 وارد ایران شد، همراه اول اولین بار در سال 1399 در برج ونک اولین سایت 5g را افتتاح کرد. در ابتدا تعداد سایتهای اینترنت نسل 5 بسیار کم بود، اما در حال حاضر پوشش بهتری دارد. هرچند این پوشش معطوف به مکانهای پر تردد و شلوغ است و در حال حاضر امکان استفاده از آن در تمامی نقاط نه تنها ایران، بلکه جهانم نیز امکان پذیر نیست.
تفاوت اینترنت 5g و 4g
برتری 5g به 4g در ابتدا سرعت آن است، سرعت آن چیزی حدود ده برابر سرعت اینترنت در اینترنت 4g است به طور میانگین 500 مگابیت در ثانیه و حداکثر 10 گیگابیت در ثانیه است. دومین مورد تاخیر در اتصال است که اینترنت نسل 5، کمتر از 5 میلی ثانیه تاخیر دارد. این در حالتی است که 4g چیزی حدود 60 میلیثانیه تاخیر داشت. اما مشکل بزرگ اینجاست که با توجه به عدم زیرساختهای کشورمان و محدودیت شدید، شاید اینترنت 5g آنطور که باید پیشرفت نکرده و هنوز دسترسی آن محدود به شهرهای بزرگ و مراکز آنهاست. این حداقل تاخیر باعث شده که از اینترنت نسل 5 بیشتر در سنسورهای ارتباطی استفاده شود و در اصل بزرگترین برتری آن همین مورد است.
نحوهی راه اندازی اینترنت 5g
مرحلهی اول برای دسترسی به اینترنت 5g، داشتن تلفن همراهی است که از شبکهی آن پشتیبانی کند. در حال حاضر اکثر تلفنهای همراه از آن پشتیبانی میکنند. برای اطمینان شما باید به بخش تنظیمات شبکهی موبایل خود رفته و در بخش انتخاب سیمکارت آن را روی 5g بگذارید. اگر موبایل شما این گزینه را ندارد، به این معناست که امکان پشتیبانی از اینترنت نسل جدید را ندارد.
توجه: همواره دقت کنید که از آخرین نسخهی اندروید و ios استفاده کنید. در برخی موارد پس از به روز رسانی سیستم عامل گوشی خود، این امکان فعال میشود.
برای اطمینان بیشتر، میتوانید در سایت gsmarena.com/search.php3? مدل گوشی خود را جستجو کنید یا با مشخص کردن فیلتر 5g لیست گوشیهای مورد نظر را پیدا کنید.
نقاط تحت پوشش اینترنت 5g همراه اول
در حال حاضر تنها 10 درصد از سایتهای آنتن همراه اول، اینترنت 5g را پوشش میدهند. برای پیدا کردن این نقاط میتوانید از این لینک، نواحی تحت پوشش را پیدا کنید.
فعالسازی و بستههای اینترنت 5g
براساس آخرین اعلام همراه اول دو نوع بسته برای اینترنت نسل پنجم تعریف شده:
• حجیم
• بلند مدت
که با شمارهگیری *100*50# جزئیات و قیمت آنها را میتوانید مشاهده کنید. هرچند با بستههای معمولی اینترنت همراه اول نیز میتوانید از اینترنت نسل پنجم استفاده کنید، این بستهها با توجه به قیمت بالای خود بیشتر مناسب سازمانها است.
معایب اینترنت نسل 5
به طور کلی متوسط سرعت اینترنت در کشور ما با متوسط جهانی فاصلهی بسیاری دارد، به این معناست که با فعالسازی اینترنت 5g تغییر چشمگیری را مشاهده نخواهید کرد و بیشتر منابع گوشی شما درگیر شده و در نتیجه باطری گوشی شما زودتر تمام میشود.
لازم است بدانیم که تکنولوژی 5g از نظر پوشش، نسبت به تکنولوژیهای قدیمیتر مانند 2g، 3g و حتی 4g، سطوح محدودی دارد. علت اصلی پوشش محدود 4g به فرکانس بالای آن و طول موج امواج شبکه مربوط میشود.
به دلیل همین ویژگیها، آنتنهای 5g باید در مکانهای نزدیک به سطح زمین نصب شوند. همچنین باید اشاره کرد که امواج 5g قادر به عبور از موانعی مثل درختان و دیوارها نیستند.
با توجه به این جوانب، نتیجه میگیریم که از نظر پوششدهی، فناوری 4G نسبت به 5G عملکرد بهتری داشته و میتوان آن را برنده این رقابت دانست، زیرا قدرت امواج 4G از 5G بیشتر است. باید به یاد داشته باشیم و انتظار نداشته باشیم که اینترنت 5G در آینده توانایی پوشش همهجانبه داشته باشد، همانطور که امروزه شبکه 4G نتوانسته است تمامی نقاط سطح زمین را پوشش دهد.
اینترنت 5g سازمانی
بستههای 5G سازمانی ارائه شده توسط همراه اول شامل دو نوع بسته اشتراکی و اختصاصی است که هرکدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. بسته اشتراکی برای استفاده همزمان چند سیمکارت سازمانی طراحی شده و حجم دیتا بین آنها به اشتراک گذاشته میشود. این بستهها مناسب سازمانهایی هستند که نیاز به استفاده از چند مودم دارند و سقف تعداد مودم و سیمکارت برای این بستهها 10 عدد است. در مقابل، بسته اختصاصی برای استفاده یک مودم به صورت جداگانه طراحی شده و حجم دیتا تنها توسط همان مودم مصرف میشود. هر دو نوع بسته به صورت پیشپرداخت ارائه میشوند و مدت زمان استفاده از آنها بسته به نوع بسته متفاوت است. مزایای این بستهها شامل صرفهجویی در هزینههای سازمانی، امکان دریافت صورتحساب تجمیعی، ارائه انواع بستههای متنوع متناسب با نیاز سازمانها، و فرآیند ساده خرید است. این بستهها به صورت باندل با مودم 5G همراه اول ارائه میشوند که شامل بسته دیتا، سیمکارت اعتباری دیتا سازمانی، و مودم 5G است.
اینترنت 5g سایر اپراتورها
ایرانسل، چند ماه زودتر از همراه اول، بهرهبرداری از اینترنت نسل 5 را آغاز کرد، اما در حال حاضر از لحاظ پوشش تقریبا مشابه بوده و سرعت یکسانی دارند؛ برای راه اندازی 5g ایرانسل نیز همانند موارد بالا باید عمل کنید. برای دیدن محدودهی تحت پوشش نیز میتوانید به سایت رسمی ایرانسل مراجعه کنید.
رایتل: در مورد رایتل هنوز اینترنت نسل 5 به بهرهبرداری نرسیده، طبق گفتههای مدیرعامل این شرکت، تا پایان سال جاری، چند نقطهی تهران، تحت پوشش قرار میگیرند. اما زمان توسعهی آن مشخص نیست.
شاتل: از بدو ورود سیمکارتهای هوشمند شاتل، قابلیت پشتیبانی از اینترنت نسل 5 را دارند، در صورتی که صاحب سیمکارت هوشمند شاتل هستید. از طریق کد دستوری *1*8# میتوانید وضعیت شبکهی خود را مشاهده و تغییر دهید.
شاتل نقشهی اختصاصی برای پوشش اینترنت نسل 5 ندارد، اما در سایت خود، تمامی نقاط را تحت پوشش دانسته است.
چنانچه با پوشش اینترنت نسل 5 اپراتور خود مشکل دارید، میتوانید با ترابرد سیمکارت خود بدون تغییر شمارهی خود از خدمات اپراتور مورد نظر استفاده کنید.
حرف آخر
در حال حاضر اینترنت نسل پنج، به اندازهی کافی توسعه پیدا نکرده و بسیاری از خصوصیات آن که در سطح جهانی مطرح است، در کشور ما با محدودیت بسیار مواجه است، بنابراین اگر به هر دلیلی نمیتوانید به آن دسترسی داشته باشید، مطمئن باشید چیز خاصی را از دست ندادهاید. امیدواریم در آیندهی نزدیک شاهد توسعهی این شبکه و بهبود کارایی آن باشیم.