سیمکارت متوفی چگونه به ارث میرسد؟ | انحصار وراثت سیمکارت
سیمکارت 912 هم مانند سایر اموال متوفی، پس از مرگش بین وراث تقسیم میشود، البته معمولا کسی دنبال انحصار ورثهی سیمکارت اعتباری یا کم ارزش نمیرود اما در مورد خط دائمی 912 این موضوع فرق میکند، مخصوصا اگرسیمکارت فرد فوت شده رند باشد. کم نسیتند وراثی که توجهی به پرداخت قبوض آبونمان سیم کارت نمیکنند و پس از مدتی متوجه میشوند سیم کارت مذکور سلب امتیاز و از مالکیت متوفی خارج شده است. پس قبل از خواندن این مقاله در صورتی که سیم کارت ورثه ای دارید نسبت به پرداخت بدهی و آبونتمان خط اقدام کنید. در این مقاله روش انتقال مالکیت سیمکارت فرد فوت شده و انحصار وراثت آن صحبت میکنیم.
نحوهی انحصار وراثت خط موبایل رند
انتقال مالکیت سیمکارت یک فرد زنده تنها با ارائه کارت ملی و حضورش در دفترهای پیشخوان، اما برای انتقال سیم کارت افراد متوفی چه باید کرد؟
برای افراد متوفی دو راهکار وجود دارد که در زیر به آن میپردازیم.
مانند تمام داراییهای منقول و غیر منقول که پس از پرداخت مالیات، متعلق به وراث میشود. سیمکارت هم از این قضیه مستثنی نیست. قانون مالیات بر سیمکارت پس از سال 1395 ابلاغ شد. سهم پرداخت مالیات وراث به شکل زیر است:
• مالیات بر ارث خط سیم کارت برای طبقه اول وراث : ۱۰ درصد (پدر، مادر، فرزند)
• مالیات بر ارث خط سیم کارت برای طبقه دوم وراث : ۲۰ درصد (پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر و برادر)
• مالیات بر ارث خط سیم کارت برای طبقه سوم وراث : ۴۰ درصد (خاله، دایی، عمه، عمو و فرزندانشان)
به بیان ساده وارث طبقه سوم باید حدود نصف پول سیمکارت را به عنوان مالیات پرداخت کنند.
ابتدا باید اظهار نامهی مالیاتی را از سایت دانلود کرده و پس از پر کردن آن همراه کد رهگیری به ادارهی مالیات مراجعه کرده و مدارک زیر را ارائه دهند؛
مدارک مالیات بر ارث سیم کارت
• اسناد مکتوب، بدهیها
• مطالبات متوفی
• اسناد گواهی شده مثبت
• حق مالکیت متوفی نسبت به اموال و حقوق مالی
• سند گواهی شده مربوط به وصیتنامه
• وصیت نامه و رونوشت
پیش از سال 1395، به تمامی اموال شخص درگذشته، مالیات تعلق میگرفت (یک درصد از کل داراییها شخص) و امکان پرداخت مالیات روی یک بخش مال امکانپذیر نبود و ارثبرندهها باید به صورت حضوری در اداره امور مالیات حاضر میشدند و اظهارنامه مالیاتی را تکمیل میکردند.
سیم کارت مفقودی پس از فوت شخص
این مورد کمی با مورد بالا تفاوت دارد، اولین توصیهی ما این است که پس از مرگ نزدیکان، در صورت گم شدن سیمکارت هر چه سریع تر آن را سوزانده یا اعلام مفقودی کنید. به هر دلیلی اگر خط مذکور دست افراد سوء استفاده کننده، بیفتد و از آن برای کلاهبرداری یا هر نوع خلاف دیگر استفاده کنند؛ وراث باید پاسخگو باشند. در اولین فرصت، ورثه باید با توافق خود مالکیت سیمکارت را به یک شخص مورد اطمینان انتقال داده تا آن شخص پیگیر کارهای مفقودی شده و در پایان سهمها را تقسیم کند. در اینجا شاید برایتان سوال پیش بیاید که آیا ارزش این دوندگی را دارد؟ باید بگویم: بله، فرض کنید یک سیمکارت کد 2 بسیار رند باشد؛ ارزش آن به میلیاردها تومان میرسد.
سیم کارت متعلق به یکی از وراث بوده اما به اسم شخص متوفی بوده
توصیهی ما این است، وقتی سیمکارتی دارید که بخش مهمی از زندگی شماست، در سریعترین زمان ممکن به اسم خودتان بزنید. در صورتی که متوفی وکالتنامهای نسبت به سیمکارت به شما نداده باشد و در وصیتنامه چیزی ذکر نکرده باشد؛ سایر وراث میتوانند روی خط ادعای مالکیت کنند و از لحاظ قانونی شما دستتان بسته است. حتی اگر یکی از وراث هم ادعای مالکیت کند، باز دست شما بسته است، هرچند در این موارد، به دستور دادگاه مال مشاعی امکان فروش دارد اما سهم فرد مخالف، در حساب دادگاه میماند. در این مواقع بهترین راه صلح است. یا ارزشگذاری روی سیمکارت و پرداخت سهم سایر وراث هم گزینهی منطقی است. در صورت شکایت نیز شما نیاز به چند شاهد دارید که مراحل قانونی طولانی و دشواری را باید طی کنید.
فروش سیمکارت ارثی
اغلب پس از دریافت برگه انحصار وراثت، انجام امور قانونی اموال به جامانده از متوفی درصدد فروش سیمکارت و تقسیم مبلغ سیم کارت هستند. در این صورت ابتدا باید با تماس با مراکز معتبر خرید و فروش سیم کارت از ارزش خط مورد نظر آگاه شوند. باید به این نکته مهم اشاره کنیم که هنگام انتقال مالکیت سیم کارت حضور تمام ورثه لازم و اجباری میباشد. در غیر این صورت یکی از ورثه با در دست داشتن وکالتنامه در خصوص فروش سیم کارت مورد نظر ازطرف امامی ورثه میتواند شخصا نسبت به فروش سیم کارت متوفی اقدام کند.
کلام آخر