تمام کارهایی که برای پیدا کردن گوشی اندرویدی خود باید انجام دهید
سرقت تلفن همراه، از مواردیست که این روزها بیشتر از هر زمان دیگری برای افراد اتفاق میافتد. در این مقاله تمامی راههایی که پس از به سرقت رفتن تلفن هوشمند خود باید انجام دهید، ذکر شده است. راههای بسیاری وجود دارد، پس به جای ترسیدن و هول کردن تا تلفن همراهتان روشن است دست به کار شوید.
در این مقاله در مورد گوشیهای اندرویدی صحبت میشود و در مورد گوشیهای آیفون به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.
سامانه رسمی ردیابی گوشی
اولین کاری که پس از سرقت گوشی خود انجام باید دهید اعلام آن به سامانه همیاب 24 است. به این ترتیب حتی اگر گوشی شما هیچگاه پیدا نشود، سارق امکان سوء استفاده از سیمکارت شما را نیز پیدا نخواهد کرد. هر سه اپراتور رایتل، ایرانسل و همراه اول، سامانههای جداگانهای برای پیگیری سرقت تلفن همراه شما دارند؛ سامانه ردیابی گوشی همراه اول، سامانه ردیابی گوشی مسروقه رایتل و سامانه گوشی مفقودی ایرانسل
هر سه به یک روش تقریبا واحد کار میکنند. ابتدا باید سیمکارت مسروقه را سوزانده شود و مجدد آن را دریافت کنید و با همان سیم کارت مراحل اعلام سرقت را طی کنید. IMEI تلفن همراه خود را در سایت ثبت کنید و زمان سرقت را نیز حدودی تعیین کنید، با پرداخت کارمزد جزئی، پروسهی ردیابی شروع خواهد شد. ولی بهتر است منتظر نمانید، چرا که این روند ممکن است ده روز طول بکشد و با کمک امکانات تلفن همراه خود نیز اقدام به ردیابی آن کنید.
ردیابی تلفن همراه مفقودی از گوگل مپ
شرط استفاده از این روش، فعال بودن اپ گوگل مپ بر روی گوشی شماست، پیش از آن نیز باید گزینهی Location History را فعال کرده باشید تا تاریخچه نقشه گوگل و مسیر هایی که گوشی در آن جا بوده برای شما قابل مشاهده شود. در منوی نقشه امکان تعیین روز گم شدن تلفن همراه وجود دارد پس از آن میتوانید مسیر ها و موقعیت هایی که گوشی شما در آنجا بوده را میتوانید ردیابی کنید. همچنین به محض تغییر لوکیشن آن را به شما اطلاع رسانی خواهد کرد.
سرویس «دستگاه من را پیدا کن» Google را راهاندازی کنید
ابتدا باید مطمئن شوید که Googles Find My Device روشن است. هر زمان که با یک حساب Google وارد دستگاه Android شوید، Find My Device به طور خودکار روشن می شود. سرویس رایگان Find My Device Google همان چیزی است که در صورت گم شدن تلفنتان برای ردیابی، قفل کردن و پاک کردن آن از راه دور از آن استفاده خواهید کرد.با باز کردن برنامه تنظیمات و رفتن به Security & Location > Find My Device را بررسی کنید تا مطمئن شوید Find My Device در تلفن Android شما فعال است. یا اگر دستگاه شما گزینه امنیت و موقعیت مکانی ندارد، به Google > Security > Find My Device بروید.
در نهایت، با رفتن به android.com/find در رایانه، انتخاب تلفن خود و کلیک بر روی Set Up Secure & Erase، دوباره بررسی کنید که قابلیت ایمن سازی و پاک کردن دستگاه از راه دور فعال باشد. یک هشدار به صورت پوش نوتیفکیشن به تلفن شما ارسال میشود، روی آن ضربه بزنید تا فرآیند راهاندازی به پایان برسد.
روشی برای دستگاههای اندرویدی
android.com/find. وب سایتی که پس از گم شدن موبایل خود باید به آن مراجعه کنید. مطمئن شوید که به همان حساب Google که به تلفن Android شما مرتبط است وارد شوید. اگر به کامپیوتر دسترسی ندارید می توانید از یک دستگاه اندرویدی دیگر و برنامه Find My Device استفاده کنید که باید آن را به طور جداگانه از Play Store دانلود کنید. بلافاصله پس از ورود به سایت یا برنامه، گوگل سعی می کند تلفن شما را پیدا کند.
یک هشدار به تلفن شما ارسال می شود تا به سارق اطلاع دهد که در حال ردیابی است. از منوی سمت چپ سایت Find My Device برای پخش صدا استفاده کنید.
انتخاب Secure Device گوشی را قفل میکند، پیامی به انتخاب شما در صفحه قفل نمایش میدهد و از حساب Google خود خارج میشوید. پس از قفل شدن نیز میتوانید مکان آن را پیدا کنید. این یکی از سریعترین راهها برای قطع دسترسی سارق به اپهای گوشی شماست.
اگر از ویژگی Erase Device استفاده می کنید، دیگر نمی توانید گوشی را ردیابی کنید. این ویژگی را به عنوان آخرین راه حل رزرو کنید.
اگر دزد تلفن شما را خاموش کند، نمیتوانید آن را ردیابی کنید تا زمانی که دوباره روشن شود و اتصال تلفن همراه یا Wi-Fi فراهم شود. گوگل به محض اینکه مکان دستگاه شما را پیدا کرد برای شما ایمیل میفرستد. هنگامی که تلفن خود را پیدا کردید، برای دسترسی به آن باید پین یا رمز عبور خود را وارد کنید. همچنین باید از پیام قفل صفحه خلاص شود. همچنین ممکن است مجبور شوید به حساب Google خود وارد شوید تا به تمامی امکانات گوشی خود دسترسی داشته باشید، در ادامه نیاز نیست گزینهای را در برنامه Find my Device غیر فعال کنید.
ردیابی گوشی اندروید
زمانی که تلفن همراه خود را گم میکنید؛ این روش بیشتر جواب میدهد. البته حتما باید به اینترنت وصل باشید. دستگاه باید از قبل به اکانت گوگل (جیمیل) و به اینترنت متصل باشد. این روش با استفاده از قابلیت Android Device Manger صورت می گیرد؛ برای این کار ابتدا به Android Device Manger مراجعه کنید؛ چنانچه گوشی شما به اینترنت متصل باشد، موقعیت دقیق گوشی بر روی نقشه نمایش داده می شود. در مرحله بعدی، گزینهRing به شما کمک می کند که گوشی خود را از راه دور به صدا در آورید. به این ترتیب اگر در نزدیکی محل گم شدن گوشی قرار داشته باشید، راحت تر آن را پیدا خواهید کرد. همچنین با استفاده از گزینه Lock می توانید گوشی خود را قفل کرده و به این ترتیب، دسترسی به آن را محدود نمایید. از آنجا که موبایل ایسوس نیز از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می کند، این روش می تواند برای این دستگاه نیز به کار برده شود.
چنانچه سیمکارت همراه اول 0912 دارید، از طریق اپلیکیشن همراه من، میتوانید خط خود را مسدود کنید تا از آن سوء استفاده نشود، البته برای این کار باید سیمکارت همراه اول دیگری به اسم خود داشته باشید.
اپلیکیشنهایی که به ردیابی گوشی شما کمک میکنند.
اکثر این اپلیکیشنها غیر رایگان هستند، اما در ادامهی مطلب چند نمونه از اپهای رایگان را به شما معرفی میکنیم.
اسکرین شات Prey 2022
Prey اپلیکیشنی است که بیشتر شناخته شده و اکثر افراد به آن اعتماد دارند. تمام هدف آن این است که به شما کمک کند در صورت گم شدن گوشی خود، آن را پیدا کنید. این اپ دارای ویژگی های اساسی مانند پیدا کردن تلفن، قفل کردن دستگاه و تنظیم زنگ هشدار است.
همچنین میتوانید برای دیدن مکان دستگاهتان عکس بگیرید و اطلاعات شبکه را جمعآوری کنید تا ببینید دستگاهتان کجا بوده است. تا کنون جزء کاربردیترین اپ در این زمینه بوده است. و البته باید بدانید این اپ با Find My Phone گوگل تفاوت چندانی ندارد و ممکن است به عنوان یک نسخه پشتیبان از آن عمل کند. همچنین کاملا رایگان است.
برنامههایی که موقعیت مکانی شما را به اشتراک میگذارند.
در حال حاضر برخی از برنامههای اشتراک گذاری لوکیشن خانواده محور است. به عنوان مثال اسنپ چت به شما امکان میدهد لوکیشن خود را با برخی از دوستان به اشتراک گذاشته و پس از دزدیده شدن تلفن خود آن را فعال کنید. می توانید به راحتی از این عملکرد برای ردیابی گوشی هوشمند گم شده استفاده کنید. سایر برنامه های ممکن عبارتند از Glympse، GeoZilla، و حتی Facebook Messenger دارای عملکرد اشتراک گذاری موقعیت مکانی در صورت نیاز است.
قبل از راه اندازی و استفاده از تلفن همراه، ازخود بپرسید که اگر به هر دلیلی اتفاقی برای گوشی تلفن بیفتند چطور میتوانید گوشی خود را پبدا کنید و یا چطور میتوانید به اطلاعات گوشی دسترسی پیدا کنید.
در بسیاری از موارد به کار گیری ابزار های ساده مشکل شما را برطرف می کند.
حرف آخر
سوالات متداول